Blížící se kurzy
Není záznam
 
Domů » Články » ČLÁNEK ZDARMA - DESATERO rad pro používání konvektomatu

ČLÁNEK ZDARMA - DESATERO rad pro používání konvektomatu

ČLÁNEK ZDARMA - DESATERO rad pro používání konvektomatu

Konvektomat je chytré a šikovné zařízení, které šetří nejen čas a energii těm, kteří s ním pracují, ale také peněženku těch, kteří jej, spolu se svými pracovníky, „zaměstnávají“. Dnes už každý provozovatel ví, že konvektomat pracuje s párou a s horkým vzduchem. Velkou předností tohoto stroje je pak schopnost tato média libovolně kombinovat.

Jakkoliv je dnes konvektomat běžnou součástí restauračních a závodních kuchyní, není již tak běžnou součástí obecné povědomí o základních i pokročilých postupech při používání a ovládání. V našem článku zdarma shrneme základní pravidla používání konvektomatu, která, když si uvědomíte a naučíte se je ovládat, Vám přinesou tížený výsledek při vaření a pečení s využitím této technologie.

Tyto tipy můžete využít ihned, není důležité jaký druh či značku konvektomatu vlastníte.

DESATERO - KONVEKTOMATY:

​1. PŘEDEHŘEV

2. SPRÁVNÉ MNOŽSTV

3. SPRÁVNÝ PLECH ČI GN

4. SPRÁVNÁ POZICE VPICHOVÉ SONDY

5. SPRÁVNÉ TEPLOTY

6. EFEKTIVNÍ ZAPLNĚNÍ STROJE

7. PRAVIDELNÁ ÚDRŽBA

8. PRACUJTE S RECEPTURAMI

9. NEBOJTE SE EXPERIMENTOVAT

10. POZITIVNÍ PŘÍSTUP


1. PŘEDEHŘEV

Dbejte na to, aby stroj byl vždy náležitě předehřán. Stejně jako hranolky nedáváte do studeného oleje nebo knedlíky do studené vody, tak i do konvektomatu je více než vhodné vkládat plechy do správně nahřáté komory. Většina moderních konvektomatů je touto funkcí vybavena a doporučujeme ji využívat, protože tím zkrátíte dobu přípravy a zaručí Vám to opakovatelně lepší výsledky.

Pošlete mi prosím celý článek zdarma na adresu ...
Vaše jméno
Váš email


Voltage Multimedia Studio
© 2018 Škola zpro kuchaře.cz - kuchařské workshopy pro profesionály
Sdílej odkaz na: