Naboo – další revoluce v kuchyni

Naboo – další revoluce v kuchyni

Je to bezpochyby začátek nové epochy využití informačních technologií v profesionální gastronomii. Konvektomat Lainox Naboo, který jako první v České republice představila společnost Gastro Mach, přináší inovativní způsob přípravy jídel v restauracích za pomoci vestavěného dotykového tabletu.

Novinku si mohli 10. června prohlédnout a osahat návštěvníci Školy pro kuchaře v jesenické pobočce firmy Gastro Mach. Předváděcí vaření spojené s ochutnávkou vedl renomovaný italský kuchař Alberto Marzochi. Základem převratného systému je nahrání konkrétních receptů pomocí internetového připojení přímo do stroje, který pak dokáže vyhodnotit zadaná data a sám spustí požadovaný program s předem nastavenými teplotami, časy, vlhkostí atd. Kuchař už se o nic nestará a má jistotu, že výsledek tepelné úpravy bude vždy stejný.

Prezentace stroje spojená s ochutnávkou italské kuchyně se setkala s kladným ohlasem návštěvníků. Vaření v restauracích povyšuje italský výrobce touto novinkou na dosud těžko představitelnou úroveň systému práce v profesionálních kuchyních. A zároveň vyvolává otázky, kam ještě se může vývoj technologií posunout.

Fotogalerie
© 2018 Škola zpro kuchaře.cz - kuchařské workshopy pro profesionály
Login -->